Individuellt stöd

 

Genast då man tar kontakt med oss bokar vi in en första träff med en av våra handledare. Tillsammans går vi sedan på tumanhand igenom din situation. Om du vill kan du också ta med en för dig trygg person på den första träffen. Det är inte alltid så lätt att börja prata om sådant man kanske gått ensam och burit på länge, men vi ger det tid och tar det i din egen takt. Du bestämmer. Det viktigaste är att du tar det första steget, att du vågar ta beslutet att söka hjälp och stöd för din egen skull. 

Efter den första träffen med en av våra sakkunniga handledare, kan vi boka in nya träffar. Alla träffar planeras utgående från dina behov. Vi går igenom din situation och hur du upplever den. Vi försöker tillsammans hitta lösningar som stöder dej i att orka med och hantera din vardag. 

Oroar du dej för din förälders hälsa, beteende eller kanske ditt eget mående? Oroar du dej för att du skall bli sjuk som din förälder och behöver veta mera om din förälders sjukdom? Känner du besvikelse, ilska och kanske sorg? Sådana saker går bra att prata om hos oss.  

Under träffarna kan vi ta en promenad medan vi pratar och oftast finns det också tid för fika, spel eller annat skoj.

Då du väl lärt känna oss kan du vara med i vår verksamhet fram tills du fyller 25 år. Du får själv välja i vilka stödformer du vill delta i och hur många gånger. Vi finns här för dej! 

Du kan välja var du önskar att vi träffas. Det spelar ingen roll var du än bor i Nyland, vi kommer gärna till dej.

Vi har tystnadsplikt. 
 

Våga ta beslutet att ta det första steget!
Efter det är du inte ensam mera.