Save the dates: Finlandssvenska barnrättsdagarna ordnas 20-21.11.2024!

De finlandssvenska barnrättsdagarna ordnas i 20-21.11.2024 i Helsingfors. Årets tema för dagarna är särskilt utsatta barns rättigheter. Boka in datumen redan nu!

I år fyller Barnkonventionen 35 år och vi firar med att för sjunde året i rad ordna de finlandssvenska barnrättsdagarna under barnrättsveckan. Årets tema är Särskilt utsatta barns rättigheter.

Dagarna riktar sig till alla som jobbar med och för barn inom bildning, elevvården, social- och hälsovårdsbranschen samt övriga intresserade. Vi bjuder på högklassiga föreläsningar av bl.a. Steven Lucas, Julia Korkman, Rasmus Isomaa och Sophie Jahn. Dessutom kommer det att finnas möjlighet att träffa professionella från hela Svenskfinland samt bekanta sig med verksamhet och material som stöder barn och familjer i utställningsområdet.

Det kommer mera information om programmet i augusti då även anmälan öppnar, men boka in den 20-21.11 i kalendern redan nu! Dagarna kommer att ordnas i Helsinki Congress Paasitorni.

Stiftelsen BMR deltar i finansieringen av evenemanget och erbjuder rese- eller logiersättning för deltagare utanför huvudstadsregionen för att uppmuntra till deltagande från hela Svenskfinland. Man kan ansöka om ett rese/logibidrag från BMR om 80€ (mot kvitto) efter evenemanget.

Stiftelsen Bensow är huvudarrangör för evenemanget.

Vi ses på barnrättsdagarna!


Förfrågningar:

Maj Estlander
maj.estlander@bensow.fi
tel: 040-755 8087