Vi rekryterar en sakkunnig till vårt förebyggande barnskyddsteamVi utvidgar vår verksamhet och söker nu en energisk kollega som komplettering till vårt lilla team av sammansvetsade och engagerade medarbetare. Brinner du för social rättvisa och barns rättigheter och vill vara med och utveckla och driva vår verksamhet framåt? Då kanske du är vår nya arbetskamrat.

I ett litet team med bred verksamhet är den ena dagen aldrig den andra lik och vi söker nu dig som ser detta som en fördel.

 

Arbetsuppgifter


Du kommer att ha stor variation i ditt arbete. Som sakkunnig hos oss förväntas du gilla utmaningar, omfatta våra värderingar och bidra till utvecklingen av verksamheten. Du kommer att i nära samarbete med vår verksamhetschef och det övriga teamet, jobba med att förankra, synliggöra och sprida vår expertis, planera och genomföra kampanjer, skräddarsydda kompetenshöjande insatser och producera kunskapsmaterial. Du kommer att arbeta både administrativt och med praktisk tillämpning av våra verksamhetsformer. I vått och torrt är du en förkämpe för barns rättigheter.

Till dina uppgifter kommer att höra att aktivt hålla dig uppdaterad om nya forskningsrön och aktualiteter som rör förebyggande av generationsöverskridande social utsatthet samt synliggörande av särskilt utsatta barns behov. Du skapar, upprätthåller och vidareutvecklar nätverk och samverkan med andra aktörer.

Din fasta arbetsplats är i Grankulla med möjlighet till distansarbete i viss mån enligt överenskommelse. Du ska även ha beredskap att regelbundet röra dig i hela Nyland samt ibland i övriga Svenskfinland. Tillgång till bil är inget måste men kan betydligt underlätta ditt arbete.

 

Om dig


Du som person har en relevant akademisk examen, ett stort samhällsintresse och brinner för social rättvisa och barns rättigheter. Du behöver vara självgående, strukturerad, analytisk och ha en god initiativförmåga.

Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift (gärna även på finska) och kan formulera tydliga budskap. Du är serviceinriktad och räds inte att tala inför publik. Du har en god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer både internt och externt i olika typer av nätverk.

Du har lätt för att ta till dig ny forskning och har förmåga att göra den lättillgänglig för en bredare publik. Du är kunnig och bekväm med att använda dig av sociala medier och alla de möjligheter de erbjuder.

Vi söker dig som förhåller dig positiv till ditt arbete, är handlingskraftig, idérik och flexibel. Kunskap och erfarenhet av bildning och/eller social- och hälsovårdsbranschen är meriterande. Vi sätter stor vikt på dina personliga egenskaper.


Om oss


Stiftelsen Bensow är en allmännyttig barnättsorganisation som jobbar för alla barns trygga och jämlika uppväxtvillkor. Vi strävar efter att förebygga social utsatthet i ett tidigt skede och fokuserar på barn med hög risk för marginalisering, särskilt på barn och unga som växer upp med missbruk eller psykisk ohälsa i familjen. Vi utgår ifrån barns rättigheter och intar ett barnperspektiv i all vår verksamhet. Rätt stöd i ett tidigt skede är väsentligt för att förebygga problem. För att vi skall komma dit driver vi Min stig, stödpersonsverksamhet, intressebevakning och kompetens- och påverkansarbete.
 


Vad kan vi erbjuda dig?

 

Vi kan garantera ett meningsfullt, omväxlande och kreativt jobb i en varm och välkomnande arbetsmiljö bestående av engagerade, positiva och kunniga medarbetare i en fantastisk trähusmiljö i centrala Grankulla.

Hos oss har du möjlighet att vara med och forma vår växande verksamhet och sätta din egen prägel på den och dina arbetsuppgifter. Vi är en platt organisation där det är lätt att bli hörd och påverka utformningen av det egna arbetet.

Stiftelsen Bensow är en lyhörd arbetsgivare som i alla sammanhang sätter stor vikt på personalens behov, trivsel och välmående. Vi uppmuntrar och stöder din professionella utveckling och deltagande i fortbildningar som relaterar till vår verksamhet.

Våra anställningsvillkor och lön utgår ifrån Kollektivavtalet för den privata socialservicebranshcen. Din kompetens och erfarenhet avgör i vilken avtalsenlig löneklass du placerar dig.


Din ansökan


Om du har frågor kan du rikta dem till verksamhetschef maj.estlander@bensow.fi eller tel: 040-755 8087.

Din ansökan kan du också skicka in per e-post till Maj.

Ansökningstiden går ut 30.9.2022