Läger i juni och juli för barn i familjer med missbruk eller psykisk ohälsa

I var fjärde familj i Finland dricker en förälder för mycket. I dessa familjer finns barn som känner sig ensamma. I sommar kan du som lever i en sådan familj och är mellan 7-16 år gammal, komma på läger och träffa andra i samma situation. Vi firar härlig sommarlovsvecka i skärgården!

 

Läger 1:  Barn 7-12 år, 24-27.6.2019
Läger 2:  Ungdomar 13-16 år,  8-11.7.2019
Plats:      Stornäsholm, Barösund i Ingå

Lägret är kostnadsfritt för deltagarna

Det finns väldigt många barn och unga som lever i familjer med missbruk och/eller psykisk sjukdom. Visste du att var fjärde finländare säger att den har vuxit upp i en sådan familj? Det finns många som delar liknande erfarenheter och det kan vara skönt att träffa andra som vet hur det är.

Vi samarbetar med Se Mej-verksamheten, inom ramen för USM r.f. (Pixne), som har lång erfarenhet av stödverksamhet för barn och unga som lever i familjer med missbruk.

Kom med på vårt sommarläger och lär dej mera om varför din förälder mår dåligt. Här är får man prata om det. Samtidigt får du träffa andra som har liknande erfarenheter som du. Du är inte ensam!

Du får kompisar för livet som verkligen förstår – och härliga sommarminnen på köpet.

Allra mest ska vi ha riktigt sommarlov med bad, sol, glass, korvgrillning och stugliv!

 

Lägret är avgiftsfritt och deltagare antas i den ordning de anmäler sig, 12 deltagare per läger. Vi behöver minst fem deltagare per läger för att det skall bli av. Övernattning i 2-personers rum.

Vi ordnar en träff före lägret så vi kan bekanta oss lite med varandra.

Anmälningar senast 14.6.2019 till:

Maj Estlander
tel: 040-755 8087
el maj.estlander@bensow.fi

För mera bilder från vår lägergård i Barösunds skärgård, kolla här.