MIN STIG

Min stig on ruotsinkielistä tukitoimintaa 7-18 -vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden vanhemmalla tai muulla läheisellä aikuisella on mielenterveys- tai päihdeongelma. Toimintamme keskiössä on lapsi tai nuori, ja hänen kokemuksensa tuentarpeesta.

Toiminnan tarkoitus on vahvistaa lasta suojaavia tekijöitä. Haluamme tukea lasta perheen tilanteen herättämien tunteiden ja ajatusten käsittelyssä, lisätä ymmärrystä vanhemman päihde- tai mielenterveysongelman vaikutuksista perheeseen sekä vahvistaa lapsen itsetuntemusta, omien vahvuuksien tunnistamista ja herättää tulevaisuudenuskoa. Keskeistä toiminnassa on myös vertaistuen mahdollistaminen ja mahdollisuus luoda suhde luotettavaan aikuiseen.

Lapsi tai nuori voi osallistua:

  • yksilötoimintaan, jossa hän tapaa säännöllisesti luotettavan aikuisen, jonka kanssa voi jutella mieltä askarruttavista asioista ja tehdä mukavia asioita kuten pelata, askarella tai ulkoilla
     
  • vertaistukitoimintaan, jossa lapsi tapaa muita vertaisiaan, ja voi ryhmänohjaajan johdolla jakaa tuntemuksiaan ja ajatuksiaan omista kokemuksistaan
     
  • kesäleireille, jossa lapsi saa mahdollisuuden vertaistukeen, viettää aikaa rauhallisessa ympäristössä ja saada mukavia kesämuistoja. Leirit järjestetään Stornäsholmilla, Barönsalmessa Inkoon saaristossa.
     
  • ruotsinkieliseen nettitukeen, nuori voi joko chattailla luotettavan aikuisen kanssa tai osallistua nettiryhmään Lasinen lapsuus-nimisessä palvelussa, jossa hän saa ohjausta ryhmänohjaajilta ja vertaistukea muilta nuorilta. Ruotsinkielinen chat on auki joka maanantai ja keskiviikko klo 15-17. Skuggsidan on yhteistyö A-klinikkasäätiön Lasisisen lapsuuden kanssa. Chat ja lisää infoa täällä: Lasinen lapsuus.

Työpisteemme sijaitsee Kauniaisissa, mutta tapaamme lapsia, nuoria ja ammattilaisia eri puolilla Uuttamaata. Tulemme myös mielellämme kertomaan lisää toiminnastamme sinun työpaikallesi!