MIN STIG

Min stig on ruotsinkielistä tukitoimintaa 7-18 -vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden vanhemmalla tai muulla läheisellä aikuisella on mielenterveys- tai päihdeongelma. Toimintamme keskiössä on lapsi tai nuori, ja hänen kokemuksensa tuentarpeesta.

Toiminnan tarkoitus on vahvistaa lasta suojaavia tekijöitä. Haluamme tukea lasta perheen tilanteen herättämien tunteiden ja ajatusten käsittelyssä, lisätä ymmärrystä vanhemman päihde- tai mielenterveysongelman vaikutuksista perheeseen sekä vahvistaa lapsen itsetuntemusta, omien vahvuuksien tunnistamista ja herättää tulevaisuudenuskoa. Keskeistä toiminnassa on myös vertaistuen mahdollistaminen ja mahdollisuus luoda suhde luotettavaan aikuiseen.

Lapsi tai nuori voi osallistua:

  • yksilötoimintaan, jossa hän tapaa säännöllisesti luotettavan aikuisen, jonka kanssa voi jutella mieltä askarruttavista asioista ja tehdä mukavia asioita kuten pelata, askarella tai ulkoilla
     
  • vertaistukitoimintaan, jossa lapsi tapaa muita vertaisiaan, ja voi ryhmänohjaajan johdolla jakaa tuntemuksiaan ja ajatuksiaan omista kokemuksista
     
  • kesäleireille, jossa lapsi saa mahdollisuuden vertaistukeen, viettää aikaa rauhallisessa ympäristössä ja saada mukavia kesämuistoja. Leirit järjestetään Stornäsholmilla, Barönsalmessa Inkoon saaristossa. Kesän 2020 leiri järjestettiin 15-18.6. 

 

  • ruotsinkieliseen nettitukeen, nuori voi joko chattailla luotettavan aikuisen kanssa tai osallistua nettiryhmään Skuggsidanin-nimisessä palvelussa, jossa hän saa ohjausta ryhmänohjaajilta ja vertaistukea muilta nuorilta. Netissä tapahtuva tukitoiminta yhteistyössä Varjomaailman kanssa. Lue lisää Varjomaailmasta.

Työpisteemme sijaitsee Kauniaisissa, mutta liikumme mielellämme eri puolille Uuttamaata tapaamaan lapsia ja nuoria. Tulemme myös mielellämme kertomaan toiminnastamme ammattilaisille. 

 

                  

 

 

 

Kontakta oss

Stiftelsen Bensow
Villa Solhaga
Gräsavägen1
02700 Grankulla

Kontaktuppgifter »

 

 

Sociala medier