Delta i Skuggsidans stödgrupp online!

25.11.2019 kl. 13:51
Skuggsidans svenskspråkiga stödgrupp online börjar måndagen den 13.1.2020!

Du som är 12-18 år och har en förälder eller annan nära vuxen i din familj som dricker för mycket eller mår psykiskt dåligt: i januari har du chansen att via nätet få prata med och träffa andra unga som har liknande erfarenheter som du. 

Skuggsidans stödgrupp online träffas på nätet på ett stängt diskussionsforum under tre månaders tid. Stödgruppen börjar den 13.1.2020 och slutar den 9.4.2020. Alla som deltar i gruppen får själva välja ett namn som de använder i diskussionerna och endast deltagarna och handledarna har tillträde till gruppen.

I stödgruppen får man prata om sig själv och sina erfarenheter tillsammans med handledare och andra unga som har en vuxen i familjen som dricker för mycket eller mår psykiskt dåligt. I gruppen behandlar vi teman som t.ex. familj, egna behov och styrkor, känslor och vardag via diskussioner och uppgifter. Under de tre månader som gruppen pågår får deltagarna:

  • prata anonymt med varandra i diskussionsforumet

  • små individuella uppgifter som stöd till diskussionerna som man kan göra i sin egen takt och som hjälper en att förstå och lära känna sig själv bättre

  • delta i chatt-kvällar där man kan prata med de andra som deltar i gruppen samt handledarna

Gruppens diskussioner är konfidentiella. Det betyder att allt som behandlas i gruppen stannar där. Att delta i en stödgrupp online är kostnadsfritt och var och en får delta precis så mycket en själv hinner och orkar. Det är dessutom ett superbra tillfälle att prata med andra unga som har liknande erfarenheter som du!

I de finskspråkiga grupperna har deltagarna upplevt att det känts bra att prata med andra unga som har liknande erfarenheter, att man fått goda råd för att underlätta sin egen vardag samt stöd för att söka ytterligare hjälp. 

Gruppen handleds av Stiftelsen Bensows handledare, Julia och Emelie, som är utbildade inom social- och hälsovårdsbranschen. Stödgruppen ordnas i samarbete med A-klinikstiftelsens Varjomaailma. 

Anmäl dej genom att skicka e-post till skuggsidan@bensow.fi

Vi svarar också gärna på frågor via mail eller via Skuggsidans chatt som är öppen onsdagar kl. 15-17. 

Vi ser framemot att få träffa online just dej!