Hösthälsningar!

10.09.2019 kl. 10:47
Känner du dej otrygg, rädd eller ledsen hemma? Har du en förälder som dricker för mycket eller mår psykiskt dåligt? Är du mellan 7 och 18 år? Om du svarade ja på frågorna är Min stig kanske något för dej!

Hösten kommer med spännande nya vindar för oss som jobbar inom Stiftelsen Bensows förebyggande barnskyddsarbete. Nu i höst drar nämligen vår nya verksamhet, Min stig, igång. Vi som fungerar som handledare i Min stig heter Julia och Emelie och vi är jätteivriga att få börja med verksamheten. I det här inlägget berättar vi mer om vad Min stig handlar om.  

 

Min stig finns till för dej som känner oro eller mår dåligt på grund av att din förälder eller en annan nära vuxen, t. ex. mormor, farfar eller din förälders nya partner dricker för mycket eller mår psykiskt dåligt.

Vi tänker att det är viktigt för barn som växer upp i en familj som kämpar med ett missbruk eller psykisk ohälsa att få möjlighet att i en trygg omgivning tänka på sig själv och hur man mår, att få prata om sina upplevelser och känslor och få möjlighet att träffa andra som har liknande erfarenheter. Alla barn har rätt att må bra och få stöd då de behöver det.

I Min stig lägger vi därför fokus på att du lär känna dig själv, dina drömmar och styrkor, lär dej känna igen och hantera dina känslor. Du får uppleva nya saker och ha det roligt. Våra träffar och läger kan också vara ett bra tillfälle att få komma till en trygg plats då det känns jobbigt och du bara vill ha lite lugn och ro.

Min stig har flera olika stödformer. Du kan delta i en grupp där du träffar andra som är i en liknande situation eller så kan du träffa någon av oss, Emelie eller Julia, på tumis. Det går också att delta i våra sommarläger på Stornäsholm eller få stöd via Skuggsidan-chatten eller en stödgrupp online.

För varje gruppträff har vi ett tema, t.ex. självkänsla, men vi gör också annat roligt, som t.ex. har myskvällar, lagar och äter mat tillsammans, gör utflykter, ser på film och spelar spel. Individuellt stöd kan du få om du inte vill delta i gruppverksamhet, men ändå vill tillbringa tid med en pålitlig vuxen. Vi kan prata om olika saker kring ett visst tema och göra något roligt tillsammans. Vi kan också hjälpa till med t. ex. läxor eller hitta annan hjälp som du behöver.

För oss är det allra viktigaste att alla som deltar i Min stig får känna sig trygga och hörda. Därför funderar vi ut tillsammans vad du önskar och behöver - på din egen stig. Även i gruppverksamheten får alla möjlighet att påverka programmet. Det är inte så viktigt för oss att vi följer ett visst schema, viktigare är det alla trivs och känner sig trygga!

Vi lyssnar gärna på vad just du upplever, tänker och behöver. Du kan ta kontakt med oss per mail när som helst eller via Skuggsidan-chatten på onsdagar kl. 15-17Du kan också ringa oss. Välj ett sätt som känns bekvämast för dej!

Hör av dej!  Vi finns här för dej.

Hälsningar,

Julia & Emelie