Min stig


Dricker din förälder för mycket? Uppför sig din förälder oberäkneligt och/eller har ett växlande humör eller orkande? Vill du inte ta hem kompisar för att det känns pinsamt? Om du har det så, vill vi berätta att du inte är ensam. I varje skolklass i Finland finns en, eller t.o.m. några, som växer upp med en förälder som dricker för mycket eller mår psykiskt dåligt. Min stig finns här just för dej. Din förälder behöver antagligen professionell vård och hjälp för att bli bra, men även du har rätt att få hjälp och stöd. Alla barn har rätt att få känna sig trygga och må bra.

 

Vi erbjuder stöd till dej som har en familjemedlem som mår psykiskt illa, dricker för mycket eller använder droger. Tillsammans kan vi fundera hurdant stöd just du behöver eller så kan du delta i vår verksamhet enligt hur du själv tycker. Vi kan också hjälpa dej med att söka stöd och hjälp på andra ställen. I Min stig -verksamheten kan du välja mellan:

  • kamratstöd - vi träffas i grupp där alla har liknande erfarenheter och under varje träff behandlar vi ett skilt tema som kan vara t. ex. självkänsla, familj eller känslor. Vi pratar och gör roliga aktiviteter och utflykter, äter tillsammans och har mysstunder
     

  • individuellt stöd - en eller flera träffar med en trygg vuxen, d.v.s. våra handledare. Alla träffar planeras utgående från ditt behov. Vi kan ta en promenad, göra roliga saker som t. ex. utflykter, spela spel eller bara prata
     

  • stöd online - Skuggsidans chatt är öppen varje måndag och onsdag kl. 15-17. Stöd online ordnas i samarbete med Varjomaailma. Tryck här för att komma till chatten!
     

  • sommarläger - vi ordnar läger på vårt sommarställe Stornäsholm i Barösund där vi njuter av skärsgårdsliv med sol, bad, lek och spel och glass! 

Vi befinner oss i Villa Solhaga i Grankulla, men tar oss gärna även till andra ställen i hela södra Finland.

Kontakta emelie.hindsberg-lipponen@bensow.fi, om du är intresserad av att delta i någon av dessa verksamheter!