Skuggsidans chatt

 

Dricker din förälder för mycket? Eller finns det någon annan i din närkrets, t. ex. en släkting, vars drickande du funderar på? Det är inte helt ovanligt att leva i en familj där någon dricker för mycket och/eller mår psykiskt illa. Men allas liv är lika viktiga och även barn och unga som lever i dessa familjer har rätt att få hjälp och stöd. Vår chatt finns till för att hjälpa just dig som är orolig för eller har frågor gällande en familjemedlem eller annan nära vuxen som dricker för mycket.

I Skuggsidans chatt får du prata anonymt med oss på Bensow. Vi lyssnar och funderar över din situation tillsammans med dej. Vi kan också ge råd för t. ex. var du kan söka hjälp i din egen hemkommun.

Skuggsidans svenskspråkiga chatt är öppen varje måndag och onsdag kl. 15-17. Det är bara att klicka på länken nedan så kommer du till "Varjomaailma"-sidan och chatten finns i det nedre hörnet till höger. På mobilen hittar du chattfönstret i skärmens nedre kant.

Du är inte ensam om dina upplevelser och det kan faktiskt hjälpa att prata om dem med någon. 

Klicka här: Skuggsidan

Välkommen!

 

Skuggsidans stödgrupper online

 

I Skuggsidans stödgrupp online får du träffa andra unga som har en vuxen i sin familj som dricker för mycket eller mår psykiskt illa. Stödgruppen träffas endast via nätet på ett stängt diskussionsforum under tre månaders tid.

Stödgruppen går ut på att delta i gruppchattar, få handledning av sakkunniga vuxna, göra små uppgifter som kan hjälpa en att förstå en själv och ens liv bättre samt byta erfarenheter med andra unga. 

Gruppen riktar sig till unga i åldern 12-18 år. Det är helt gratis att delta och man får delta precis så mycket man själv orkar och hinner. 

Mer information och anmälningar till: skuggsidan(at)bensow.fi


Har du frågor om chatten eller något annat du vill fråga eller berätta om för oss? Skicka mail till skuggsidan(at)bensow.fi.

Vad betyder anonymitet?

Att prata anonymt på chatten betyder att vi inte kan se vem du är då du skriver till oss. Ditt namn och din bostadsort kommer inte fram om du inte själv berättar dina personliga uppgifter för oss. Du behöver inte heller göra det. 

Men om vi misstänker att du är i fara måste vi enligt barnskyddslagen anmäla dina uppgifter till socialvården. Då finns det en möjlighet att vi söker upp din IP-adress och på det sättet kan vi få reda på vem du är för att kunna kolla upp att du är okej.

 

 

                  

 

 

 

Kontakta oss

Stiftelsen Bensow
Villa Solhaga
Gräsavägen1
02700 Grankulla

Kontaktuppgifter »

 

 

Sociala medier