Vår mission är att hjälpa dej
som behöver råd och stöd

 

Välkommen till vår sida för barn och unga! Vi på Stiftelsen Bensow jobbar för barns rättigheter. Vi jobbar med och för barn som har det jobbigt på olika sätt och vår mission är att alla barn ska få leva tryggt.

Barn har egna rättigheter som är inskrivna i Barnkonventionen och den måste vuxna och myndigheter följa. Enligt Barnkonventionen skall barnets bästa alltid komma först i alla beslut som gäller barn. Det är vuxnas uppgift att skydda barn och om barn inte har det bra, har de rätt få stöd och hjälp.

Vi finns här för att stöda och hjälpa. Min stig är stödverksamhet som riktar sig till barn och unga som lever i familjer som har det svårt, till exempel på grund av en förälder som mår psykiskt illa, dricker för mycket eller använder droger.

Du kan välja mellan individuellt stöd, kamratstöd, läger eller stöd online. Chatten Skör barndom är öppen måndagar och onsdagar kl. 15-17. Se här också för mer info. 

Ifall du har frågor, kontakta oss! 

Du hittar oss också på:

Snapchat: bensow_snap

IG: barnensbensow

Funderar du på om din förälder dricker för mycket?

Min förälders alkoholbruk är ett test som du kan göra om du funderar på din förälders drickande. Det hjälper dig att få klarhet i dina tankar kring saken och att sedan ta det till tals med en vuxen. Till exempel kan du prata med oss på Skuggsidan eller skicka Whatsapp/ringa Emelie på Min stig. Gör testet här.

Blogg

77237_t.jpg

Min stig-läger på Stornäsholm ordnas igen i sommar!

Småningom börjar det blir dags för en lägersommar! Vi ordnar två läger i juni-juli, ett för barn och ett för ungdomar. Häng med!
76107_t.jpg

Julen

"Julen var en viktig fest för vår familj och till den hörde höga förväntningar. Kanske det var därför mina föräldrar drack mer under julen; de var så spända på om de skulle lyckas skapa en lycklig jul."
74648_t.jpg

Händer i Min stig under hösten

Under hösten kan du få individuellt stöd, stöd i grupp, delta i ungdomskvällar eller prata med oss på Skuggsidans chatt!
74275_t.jpg

Min stig och Skuggsidan är igång igen

Verksamheten är igång igen som vanligt - hör av dej om du vill träffa oss eller veta mer om Min stig!
74129_t.jpg

Sommarpaus i juli

Vi är på semester i juli. Från och med måndagen den 3.8 hörs och ses vi igen!